Hoe moet je werken achter een zit sta bureau?

Hoe moet je werken achter een zit sta bureau?

Instellen

Als het goed is heb je de zit sta tafel bureau ingesteld aan de hand van de gebruiksaanwijzing. Zowel de stand voor staan als voor zitten is helemaal goed afgesteld. Dan is het nu tijd om even te gaan staan voor deze tips. Want de aanschaf en het instellen van het bureau is één ding, er mee om leren gaan en er aan wennen is weer een heel ander ding.

 

Bouw je zit sta routine op

Staand werken is een heel ander iets dan zittend werken. Ben je altijd gewend om te zitten achter je bureau dan zal je het staand werken moeten opbouwen. Zie het als het opbouwen van een trainingsschema. Met hardlopen start je ook niet meteen met een marathon. Je zal eerst conditie en loopduur moeten opbouwen.

Dat geldt ook voor werken achter een zit sta bureau. Begin eerst met vijf minuten staan per keer en bouw dat langzaam uit naar ongeveer een half uur per uur. Langer mag natuurlijk ook. Geef niet op als je spierpijn ervaart. Tijdens het staan achter je sta bureau gebruik je andere spieren dan je wellicht gewend bent.

 

Breng meer beweging aan in je werkroutine

Naast zitten en staan is het goed om ook op andere vlakken meer beweging in je werkdag in te brengen. Zo kun je bijvoorbeeld een wandelingetje maken tijdens de lunch. En zet de printer buiten handbereik. Zo moet je toch een stukje lopen om dat printje op te halen.

 

Het gaat om ontspanning

Een ontspannen houding is heel belangrijk bij het werken achter een sta bureau’s maar ook gewoon als je veel staat. Wanneer je ontspannen staat, word je minder snel moe en merk je dat je de spieren niet overbelast. Bij een ontspannen houding:

  • Is je lichaamsgewicht verdeeld over beide voeten;
  • Hou je je schouders laag;
  • Heb je een rechte, beetje holle rug;
  • Zijn de knieën van het slot en licht gebogen;
  • Hou je de buikspieren lichtjes aangespannen.

 

Optimaal gebruik vergt nog iets?

Als je om wilt gaan met de stress en spanningen van de hedendaagse computer werkplek, heb je oplossingen nodig!

Gebrek aan activiteit, lange perioden van zitten en monotone bewegingspatronen veroorzaken vaak klachten van top tot teen.

Hoofd, nek- of rugpijn – veel dingen zijn direct gerelateerd aan onze lichaamshouding, die op zijn beurt zijn basis vindt in onze voeten. Staan op een oneffen ondergrond activeert onze spieren en voorkomt verkeerde voetposities.

Het SMOOVE BOARD van BLACKROLL® helpt om de tijd op de computer werkplek dynamisch te maken en doorbreekt de monotonie van een stijve werkdag.

  1. Bevordert de gezondheid, vitaliteit en fitness op de staande werkplek.
  2. Motiveert om lange zittijden op de werkplek te verkorten en actief te gaan staan.
  3. Anti-vermoeidheidsmat met drukverlagend oppervlak voor lichaam en gewrichten.
  4. Maakt verschillende staande posities mogelijk en stimuleert meer beweging.

Geïntegreerd fascia-gereedschap (BLACKROLL® MINI, BALL 08 en TWISTER) voor zelfmassage van pijnpunten en zachte rekoefeningen.

Kan het beste op blote voeten, met sokken of schoenen worden gebruikt.

 

Direct bestellen klik hier

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen