X10D® The Linewalker

De patentzolen van de X10D®.

De voet wordt direct en gemakkelijk naar het natuurlijke looppatroon geleid. Hiervoor hebben wij twee verschillende (wereldwijd gepatenteerde) zolen ontwikkeld: X10D modellen One to Five hebben de originele zool
orthopedische Linewalker X10D

Het nieuwe model, de Linewalker, heeft een nieuwe zool die een extra functie heeft. De zool heeft een flexibel element om de (trainings)intensiteit aan te passen d.m.v. de CONE.

De voet wordt direct en gemakkelijk naar het natuurlijke looppatroon geleid. Hiervoor hebben wij twee verschillende (wereldwijd gepatenteerde) zolen ontwikkeld: X10D modellen One to Five hebben de originele zool.

Het nieuwe model, de Linewalker, heeft een nieuwe zool die een extra functie heeft. De zool heeft een flexibel element om de (trainings)intensiteit aan te passen d.m.v. de CONE.

Het X10D® principe.

Het lijkt alsof de mensheid van de 20e eeuw het vermogen om goed te lopen heeft verloren. Vroeger, eeuwen geleden, liepen en renden primitieve mensen meer dan 17 kilometer per dag. In onze westerse samenleving bereiken veel mensen niet eens 300-700 meter.

De WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) beveelt aan 10.000 stappen per dag te lopen om energieker te worden, zowel fysiek als mentaal. Dit komt overeen met ongeveer 6 tot 7 kilometer. Bij 7000 stappen behoud je je huidige gezondheidstoestand, daaronder neemt je vitaliteit zelfs af.

Goed lopen lijkt verloren te zijn gegaan met de trend naar steeds minder lichaamsbeweging. Onze wandeling wordt steeds passiever en langzamer. Het is niet alleen de houding die erger wordt; De spieren gaan verloren en de gewrichten verslijten eerder. (*Artrose)  Je kent vast wel iemand met versleten heupen en knieën in jou eigen omgeving.

Wij zien dat de slijtage in heup en knieën op steeds jongere leeftijd ontstaat. Preventief: X10D® bevordert een correcte gang. Het gaat de negatieve bijwerkingen van een verkeerd looppatroon tegen.

De X10D® corrigeert het langzame, passieve en brede looppatroon; houding en rechtop lopen verbeteren. De fysiologisch correcte beweging ontlast de gewrichten en activeert de spieren. Revalidatie: Mensen die al last hebben van de gevolgen van een verkeerd looppatroon kunnen dit actief verbeteren en corrigeren met de X10D®. Studies hebben dit duidelijk aangetoond. Pijnloos lopen met X10D®.

Ga direct naar de winkel voor bestellen overzicht.

Je kan de X10D Line Walker komen passen in Heino en Ede. Dit gaat op afspraak. 

Verkooppunten klik hier

Wij hebben zelf alleen de Linewalker op voorraad voor overige modellen en bestellen van de deze modellen klik hier